Hozzávalók:
1 csomag mirelit leveles tészta
1/2 csokor újhagyma
1/2 szál póréhagyma
20 dkg sajt
1 db tömlős krémsajt
15 dkg bacon
10 dkg sonka
só
őrölt fehér bors
1 tojás
szezámmag
egész kömény
lenmag
Elkészítése:
A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítjuk. Elkeverjük a sajtokat, hagymákat,bacont és a sonkát. Ízesítjük sóval és őrölt fehér borssal.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd ráterítjük a másik tésztalapot és derelye vágóval vagy késsel tetszőleges formára vágjuk.
A tésztát megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és/vagy lenmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
1 csomag mirelit leveles tészta
1/2 csokor újhagyma
1/2 szál póréhagyma
20 dkg sajt
1 db tömlős krémsajt
15 dkg bacon
10 dkg sonka
só
őrölt fehér bors
1 tojás
szezámmag
egész kömény
lenmag
Elkészítése:
A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítjuk. Elkeverjük a sajtokat, hagymákat,bacont és a sonkát. Ízesítjük sóval és őrölt fehér borssal.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd ráterítjük a másik tésztalapot és derelye vágóval vagy késsel tetszőleges formára vágjuk.
A tésztát megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és/vagy lenmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A krémsajtnak köszönhetően még másnap is puha marad!
Forrás: www.receptneked.hu/toltott-stangli/
A krémsajtnak köszönhetően még másnap is puha marad!
Forrás: www.receptneked.hu/toltott-stangli/