Hozzávalók
36 szeletre
A tésztához
6 db tojásfehérje
200 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
100 g kókuszreszelék
A krémhez
6 db tojássárgája
40 g pudingpor (vaníliás)
4 dl 1,5%-os tej
100 g kristálycukor
250 g margarin
150 g porcukor
A díszítéshez
30 g kókuszreszelék
20 g csokidara
Leírás
Még évekkel ezelőtt egy gasztronómiai magazinban láttam meg ezt a receptet. Azóta gyakran készítem el. Eddig mindenkinek nagyon ízlett!
36 szeletre
A tésztához
6 db tojásfehérje
200 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
100 g kókuszreszelék
A krémhez
6 db tojássárgája
40 g pudingpor (vaníliás)
4 dl 1,5%-os tej
100 g kristálycukor
250 g margarin
150 g porcukor
A díszítéshez
30 g kókuszreszelék
20 g csokidara
Leírás
Még évekkel ezelőtt egy gasztronómiai magazinban láttam meg ezt a receptet. Azóta gyakran készítem el. Eddig mindenkinek nagyon ízlett!
Elkészítés
1 A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem.
2 Belekeverem a lisztet és a kókuszreszeléket.
3 Sütőpapíros 37x23 cm-es sütőlemezre szedem a tésztát. Egyenletesen elkenem.
4 180 C fokon kb. 20 perc alatt világosra sütöm.
5 A pudingport a tojássárgájával, kristálycukorral és a tejjel összekeverem, majd sűrű krémmé főzöm.
6 A margarint a porcukorral kihabosítom, majd belekeverem a kihűlt pudingot.
7 Ha kihűlt a tészta, a krémet egyenletesen elkenem rajta. Kókuszreszelékkel megszórom. Csokidarával díszítem.
8 Hűtőbe teszem dermedni, majd szeletelem.
Forrás: LINK