Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 pohár joghurt vagy tejföl
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
csipet só
A sütéshez:
olaj
A hempergetéshez:
fahéjas cukor vagy porcukor
.
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagyobb tálba öntjük, és csomómentesre elkeverjük. (használhatjuk a habverő dagasztókarját, azzal 1 perc alatt elkészül) Sűrű, nokedli-tészta szerű masszát kell kapnunk a végére.
30 dkg liszt
2 pohár joghurt vagy tejföl
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
csipet só
A sütéshez:
olaj
A hempergetéshez:
fahéjas cukor vagy porcukor
.
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagyobb tálba öntjük, és csomómentesre elkeverjük. (használhatjuk a habverő dagasztókarját, azzal 1 perc alatt elkészül) Sűrű, nokedli-tészta szerű masszát kell kapnunk a végére.
Egy lábosba kb. 2-3 centinyi olajat öntünk, és felhevítjük. Majd visszavesszük a hőfokot, és a masszát, két kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A fánkokat aranyszínűre megsütjük. A kis gombócok maguktól átfordulnak a forró olajban.
Az olajból kivéve, még melegen a fahéjas cukorba vagy porcukorba hempergetjük.
Kínálhatjuk lekvárral, csokiöntettel, de így magában is finom
Forrás: http://www.receptkiraly.hu/gyors-fahejas-fank/