Címkék

Finom kakaós kalács recept





hozzávalók / 6 adag

A tésztához
60 dkg finomliszt
3 db tojássárgája
4 dl tej
6 dkg cukor
2 ek napraforgó olaj
5 dkg élesztő
1 csipet só
1 db tojásfehérje (a kenéshez)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

 

 

A krémhez
25 dkg margarin
3 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
20 dkg cukor




elkészítés

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a kakaóporral, cukrokkal robotgéppel kikeverjük.
A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük, és feltekerjük.
A rudakat kivajazott tepsibe, vagy szilikonlapra fektetjük, tetejüket a megmaradt, kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés



Forrás:  www.nosalty.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!