hozzávalók / 6 adag
A tésztához
60 dkg finomliszt
3 db tojássárgája
4 dl tej
6 dkg cukor
2 ek napraforgó olaj
5 dkg élesztő
1 csipet só
1 db tojásfehérje (a kenéshez)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
25 dkg margarin
3 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
20 dkg cukor
A tésztához
60 dkg finomliszt
3 db tojássárgája
4 dl tej
6 dkg cukor
2 ek napraforgó olaj
5 dkg élesztő
1 csipet só
1 db tojásfehérje (a kenéshez)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
25 dkg margarin
3 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
20 dkg cukor
elkészítés
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a kakaóporral, cukrokkal robotgéppel kikeverjük.
A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük, és feltekerjük.
A rudakat kivajazott tepsibe, vagy szilikonlapra fektetjük, tetejüket a megmaradt, kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Forrás: www.nosalty.hu
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a kakaóporral, cukrokkal robotgéppel kikeverjük.
A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük, és feltekerjük.
A rudakat kivajazott tepsibe, vagy szilikonlapra fektetjük, tetejüket a megmaradt, kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés