Címkék

A tökéletes madártej egyetlen titka




Néha még a legjobb háziasszonyoknak sem lesz tökéletes, pedig csak arra kell ügyelni, milyen lesz a tojás habja, se túl lágy, se kőkemény ne legyen.

A madártej legnehezebb része a tojáshab. Sokan esküsznek arra, hogy a tojáshabot gőz felett kell kézi habverővel felverni. Nem jó tökéletesen keményre felverni. Azt úgy tudod ellenőrizni, hogy amikor kiveszed a habverőt a habból, akkor a hab nem áll mereven, hanem egy minimálisan visszahajlik, de azért nem folyik.

Mikróban is készíthető. Tegyél a mikróba egy tálat, rá 2 evőkanál tejet, és arra kanalazz 6 kanálnyi habgubacsot. 750 watton 30 másodperc és kész a tökéletes hab.

 

 

Recept:
1 l tej
6 tojás
csipet só
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor

Felforraljuk a tejet, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevéske sóval, majd az összes cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjük.



A felforrt tejhez keverjük a vaníliás cukrot és még szintén a kimért cukormennyiségből 1 evőkanálnyit, majd a felvert fehérjéből galuskákat szaggatunk a tejbe és fedő alatt 2 percig főzzük őket A megfőtt galuskákat egy külön tányérba szedjük. (Ehelyett készíthetjük mikró segítségével is a fent leírt módon.)

A tojássárgákhoz hozzákeverjük a maradék cukrot, és az egészet habosra keverjük. Kevéske forró tejet a sárgákhoz keverünk, összekeverjük, majd ha szépen felhígult, a keveréket a forró tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve megvárjuk hogy besűrűsödjön. Tálkákba szedjük, és a tetejére tesszük a tojásfehérje habot.


Forrás: www.szupertanacsokblog.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!