Címkék

TÚRÓGOMBÓC ÉDES TEJFÖLLEL




Elkészítés: A legjobb és legkényelmesebb, ha előző este összeállítjuk a gombócot: a túrót, a búzadarát, a sót, a cukrot és a tojást alaposan összekeverjük. Lefedjük és hűtőbe tesszük. (Ha nem előző este készítjük, akkor is legalább 2 órát pihentetjük, hogy a dara a nedvességtől megduzzadjon, így az állaga könnyű lesz!)



Másnap nem túl nagy, közepes golyókat formázunk vizes kézzel a masszából. Egy fazékban vizet forralunk egy csipet sóval. Ha már forr a víz, a gombócokat szépen beleengedjük. Főzés közben időnként óvatosan megkeverjük, nehogy leragadjon. Kb. 15 perc alatt közepes lángon megfőzzük.





A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, és a kész, lecsepegtetett gombócokat megforgatjuk benne.

A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és ezzel meglocsolva, ízlés szerint még porcukorral meghintve tálaljuk a túrógombócot.

Forrás:  http://www.mindmegette.hu/turogomboc-edes-tejfollel.recept/ 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!