Hozzávalók:
6 szelet karaj
só
őrölt bors
Páchoz:
2 dl tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mk piros paprika
1 tojás
csipet őrölt bors
1 mk petrezselyemzöld / nálam fagyasztott /
Panír:
10 dkg finomliszt
Sütéshez:
5 dl étolaj
Köret:
1 bögre rizs
2 bögre víz
só
1 mk őrölt bors
2 ek étolaj
20 dkg vegyes zöldség
Saláta:
1 csomag vegyes saláta
3 dl natúr joghurt
1 kapros salátaöntet
Hús készítése:
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforgatjuk a tejfölös pácban, majd benne is hagyjuk 1 órát pácolódni.
A pácból kiemelt szeleteket lisztbe forgatjuk, majd mérsékelt tűznél fedő alatt kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
6 szelet karaj
só
őrölt bors
Páchoz:
2 dl tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mk piros paprika
1 tojás
csipet őrölt bors
1 mk petrezselyemzöld / nálam fagyasztott /
Panír:
10 dkg finomliszt
Sütéshez:
5 dl étolaj
Köret:
1 bögre rizs
2 bögre víz
só
1 mk őrölt bors
2 ek étolaj
20 dkg vegyes zöldség
Saláta:
1 csomag vegyes saláta
3 dl natúr joghurt
1 kapros salátaöntet
Hús készítése:
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforgatjuk a tejfölös pácban, majd benne is hagyjuk 1 órát pácolódni.
A pácból kiemelt szeleteket lisztbe forgatjuk, majd mérsékelt tűznél fedő alatt kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Köret készítése:
Egy edényben olajat hevítünk, rátesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük és felöntjük forró vízzel. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg egy kevés vizet beszív.
200 fokra felmelegített sütőbe betesszük a rizst, lefedjük és a sütőt lekapcsolva hagyjuk, hogy a rizs megduzzadjon, megpuhuljon.
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd az elkészült rizsbe beleforgatjuk.
A salátát megmossuk, az öntet hozzávalóit összekeverjük és meglocsoljuk vele.
Forrás: wwwwreceptneked.hu
Egy edényben olajat hevítünk, rátesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük és felöntjük forró vízzel. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg egy kevés vizet beszív.
200 fokra felmelegített sütőbe betesszük a rizst, lefedjük és a sütőt lekapcsolva hagyjuk, hogy a rizs megduzzadjon, megpuhuljon.
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd az elkészült rizsbe beleforgatjuk.
A salátát megmossuk, az öntet hozzávalóit összekeverjük és meglocsoljuk vele.
Forrás: wwwwreceptneked.hu