Korunk egyik legérdekesebb gyógynövénye, ami egyre inkább hódít hazánkban is, Kínában pedig már gyógyszernek van minősítve.
Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának tízszerese. Gazdag A-,B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP-, és E-vitaminban. A gyümölcs gazdag fehérjében, szénhidrátokban, szerves savakban, aminosavakban. Magas antioxidáns tartalma miatt elengedhetetlen egészség megőrző élelmiszerré vált, meggátolja a sejtek károsodását.
Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának tízszerese. Gazdag A-,B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP-, és E-vitaminban. A gyümölcs gazdag fehérjében, szénhidrátokban, szerves savakban, aminosavakban. Magas antioxidáns tartalma miatt elengedhetetlen egészség megőrző élelmiszerré vált, meggátolja a sejtek károsodását.
Védi és erősíti az immunrendszert, ez által növeli szervezetünk védekezőképességét, javítja az általános egészségi állapotot. Hámosító gyulladáscsökkentő így segíti a sebgyógyulást pl. műtétek után. Zsíroldó hatása pedig segíti az emésztést a máj, gyomor és bélműködést.
Sokféleképpen vihetjük be a szervezetünkbe pl. ivóléként, ehetjük termését, vagy fogyaszthatjuk táplálék kiegészítő formájában. Igazi „csodaszer” egészségünk védelmében!