Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
11 ek. víz
2 evőkanál olaj
A krémhez:
7 tojás fehérje
7-10 ek. cukor ( ízlés szerint )
2 cs. vaníliás pudingpor
5 – 6 dl tej
A tetejére:
4 dl Hulala tejszín
habfixáló
reszelt csokoládé (vagy kakaópor)
A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
11 ek. víz
2 evőkanál olaj
A krémhez:
7 tojás fehérje
7-10 ek. cukor ( ízlés szerint )
2 cs. vaníliás pudingpor
5 – 6 dl tej
A tetejére:
4 dl Hulala tejszín
habfixáló
reszelt csokoládé (vagy kakaópor)
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel és az olajjal. Majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20perc alatt megsütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon pudingot főzünk. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Keverjük a még forró pudingba, és kenjük a kisült piskóta tetejére. Tegyük vissza a sütőbe további 10–15 percre, közepes hőfokra, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, simítsuk a tetejére a habfixálóval keményre felvert tejszínhabot és szórjuk meg kakaóporral vagy reszelt csokoládéval.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk, majd kockákra vágva kínáljuk.
Forrás: http://gyorgyisegek.blogspot.hu/2016/02/amerikai-kremes-googleadclient-ca-pub.html
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel és az olajjal. Majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20perc alatt megsütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon pudingot főzünk. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Keverjük a még forró pudingba, és kenjük a kisült piskóta tetejére. Tegyük vissza a sütőbe további 10–15 percre, közepes hőfokra, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, simítsuk a tetejére a habfixálóval keményre felvert tejszínhabot és szórjuk meg kakaóporral vagy reszelt csokoládéval.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk, majd kockákra vágva kínáljuk.