Császármorzsa





Hozzávalók :
30 dk búzadara
4,5 dl tej,
2 cs. vaníliás cukror
3 tojás, 
10 dkg kristálycukor, pici só
A sütéshez : 10 dkg vaj


Porcukor, lekvár


Elkészítés : A cukor felét belekeverem a langyos tejbe, hozzáadom a búzadarát és a csipet sót. Kicsit állni hagyom, hogy a dara megduzzadjon. A tojások sárgáját habosra keverem a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, és hozzákeverem a tejes masszához. A tojások fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a tojásos-tejes masszába.



Elkészítés:

Egy nagyobb méretű teflonos serpenyőben a vajat felolvasztom és beleöntöm a masszát.
Fakanállal folyamatosan kevergetve addig sütöm amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
Melegen, porcukorral, lekvárral tálaljuk./Én saját készítésű eper lekvárral tálaltam./ Jó étvágyat kívánok hozzá!



Forrás:  /www.facebook.com