Karamellás hatlapos






Karamellás hatlapos
„Eszméletlen finom sütemény.... Nekem ez volt az első 6 laposom,még sosem sütöttem.”

Hozzávalók a tésztához: 
5 dkg zsír,
2 tojás
2 0dkg cukor
2 ek tejföl
1 cs sütőpor
60 dkg liszt
kevés tej. 





Krém:
1 l tej
30 dkg cukor
10 dkg étcsoki
6 ek liszt
25 dkg vaj 

A cukrot karamellizáljuk. 
Tejből elveszünk annyit,amivel a lisztet csomómentesre kikeverjük.
A többi tejjel felöntjük a karamellát. 
Ha elolvadt bele tesszük a csokit, majd a lisztes tejet.
Aztán ha kezd hűlni,bele tesszük a vajat. 



A tésztát összegyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk,és megsütjük a lapokat.
(hamar sül ,nekem 7 perc 170 fokon)
Aztán megtöltjük a lapokat,a meleg de nem forró krémmel. 
Tetejére csokimázat tettem. 
Ui: Én a cukrokból elvettem 5 dkg-ot. 

Gáztepsi méretű tepsiben sütöttem,de legközelebb vagy 5 lapot sütök belőle,vagy picit kisebb tepsibe teszem.


Forrás:  https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra