Tejfölös vajas pogácsa, ami még másnap is puha marad





Hajtogatós, de egyáltalán nem macerás, isteni finom recept, érdemes kipróbálni.

 Hozzávalók:

3 dkg élesztő

30 dkg tejföl

60 dkg liszt

25 dkg vaj

2 teáskanál só

1 tojás

 

 

Elkészítés:

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.

A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, majd feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor 20 percenként.

Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.




Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Forrás: www.blikkruzs.blikk.hu