Nap és est szelet





Tésztához:

5 tojás
20 dkg vaj
20 dkg kristálycukor /gyümölcscukor/
1csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 dl tej
2 evőkanál kakaópor
1 csipet só
1 csomag sütőpor

Krémhez:

6 dl tej /2,8%-os/
6 evőkanál liszt /púpozva/
3 tojássárgája
3 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
2 dl  hulala habtejszín /felverve/
10-15 dkg porcukor/gyümölcscukor/
körülbelül 30 dkg friss eper

Tetejére:

3 dl hulala /felverve/

 

 

Az 5 tojássárgáját, a vajjal, cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjét. A tészta felét egy 30 x 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük. A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük. Mindkét tésztát kihűtjük. A lisztet és a tojássárgáját körülbelül 3 dl tejjel simára keverünk, a többi tejet felforraljuk és sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk.



A 0.5 l hulalát kemény habbá verjük és körülbelül 2 dl habot kiveszünk belőle és óvatosan a krémhez adjuk. A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorba enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát. Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.

Mészáros Erika receptje.



Forrás:  www.webcukraszda.hu