Leveles tészta nélkül lehet élni, de nem érdemes. A hétköznapok és az ünnepek is sokkal egyszerűbbek, ha van a mélyhűtőben egy-két adag belőle.
Különösen könnyű használni az eleve sütőpapírra tekert változatot, mert ilyenkor még a nyújtással sem kell bajlódnunk. Nem kell hozzá se gyúródeszka, se nyújtófa, azonnal tudjuk is tölteni, tekerni a tésztát – attól függően, mi szeretnénk csinálni belőle.
Hétköznapokon nagyon egyszerűen előállhatunk egy gyors meleg vacsorával: édes és sós lepények sokasága készülhet a leveles tésztából, a variációk száma szinte végtelen.
Elkészítés:
A sajtokat lereszeljük és összeforgatjuk, a tojást enyhén elhabarjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és előkészítünk két tepsit.
Kiterítjük a leveles tésztát, lekenjük tojással, és félbevágjuk. Az egyik lapra rászórjuk a reszelt sajtot, tenyérrel kicsit lelapítjuk, majd ráfordítjuk a másik lapot, a tojásos felével lefelé. Lekenjük a tetejét is tojással, majd éles késsel vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk.
A csíkokat megcsavarjuk néhányszor, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Hozzávalók
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
1 db tojás
4 dkg gouda sajt
4 dkg füstölt sajt (Karaván)
Elkészítési idő: 35 perc
Különösen könnyű használni az eleve sütőpapírra tekert változatot, mert ilyenkor még a nyújtással sem kell bajlódnunk. Nem kell hozzá se gyúródeszka, se nyújtófa, azonnal tudjuk is tölteni, tekerni a tésztát – attól függően, mi szeretnénk csinálni belőle.
Hétköznapokon nagyon egyszerűen előállhatunk egy gyors meleg vacsorával: édes és sós lepények sokasága készülhet a leveles tésztából, a variációk száma szinte végtelen.
Elkészítés:
A sajtokat lereszeljük és összeforgatjuk, a tojást enyhén elhabarjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és előkészítünk két tepsit.
Kiterítjük a leveles tésztát, lekenjük tojással, és félbevágjuk. Az egyik lapra rászórjuk a reszelt sajtot, tenyérrel kicsit lelapítjuk, majd ráfordítjuk a másik lapot, a tojásos felével lefelé. Lekenjük a tetejét is tojással, majd éles késsel vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk.
A csíkokat megcsavarjuk néhányszor, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Hozzávalók
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
1 db tojás
4 dkg gouda sajt
4 dkg füstölt sajt (Karaván)
Elkészítési idő: 35 perc
Ünnepeken édes és sós vendégváró falatok: csigák, táskák, batyuk, különféle kanapék alapja lehet, néha elég csak körülnézni a kamrában és a hűtőben, és a rendelkezésre álló alapanyagokból egyszerűen össze tudunk állítani néhány finom falatot.
Ez a sajtos ropi olyan vendégváró finomság, amit még akár húsvét előtti este is villámgyorsan elkészíthetünk. Most kétféle sajtot használtunk fel hozzá, de meg lehet kenni a tésztát mustárral vagy paradicsomszósszal is, kerülhet bele sonka vagy bacon, sőt édes változatban is készülhet, ha például vanília- vagy csokikrémmel kenjük meg, és darált dióval, mandulával töltjük meg.
Forrás: www.nlcafe.hu
Ez a sajtos ropi olyan vendégváró finomság, amit még akár húsvét előtti este is villámgyorsan elkészíthetünk. Most kétféle sajtot használtunk fel hozzá, de meg lehet kenni a tésztát mustárral vagy paradicsomszósszal is, kerülhet bele sonka vagy bacon, sőt édes változatban is készülhet, ha például vanília- vagy csokikrémmel kenjük meg, és darált dióval, mandulával töltjük meg.