Odakint tombolnak a mínuszok és legszívesebben a meleg lakásban pihennénk egész nap? Az alábbi ételek nem csak melegítenek, de különösebb előkészületet sem igényelnek!
Sült paprikás paradicsomleves
A nyár ízeit idézi, mégis meleg és tápláló. Tökéletes leves a téli hidegben!
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
1 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
85 dkg paradicsom (konzerv)
35 dkg sült piros paprika
4,5 dl zöldségleves
¼ teáskanál szárított bazsalikom
⅛ teáskanál szárított kakukkfű
őrölt bors
2,5 dl tej
Elkészítés:
Felaprítjuk a hagymás és a fokhagymát is összezúzzuk. Egy kevés vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet és állandó keverés mellett 1-2 percig főzzük. Ha a liszt már barnás árnyalatú, vegyük le a tűzhelyről a fazekat, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és mehet is vissza a tűzre. Egy botmixer segítségével turmixoljuk simára, majd adjuk hozzá a levesalapot, és a fűszereket is.
Kevergessük közepes lángon, főzzük, amíg sűrű nem lesz, majd a végén adjuk hozzá a tejet.
Tálaláskor reszelt sajttal is meghinthetjük!
Sült paprikás paradicsomleves
A nyár ízeit idézi, mégis meleg és tápláló. Tökéletes leves a téli hidegben!
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
1 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
85 dkg paradicsom (konzerv)
35 dkg sült piros paprika
4,5 dl zöldségleves
¼ teáskanál szárított bazsalikom
⅛ teáskanál szárított kakukkfű
őrölt bors
2,5 dl tej
Elkészítés:
Felaprítjuk a hagymás és a fokhagymát is összezúzzuk. Egy kevés vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet és állandó keverés mellett 1-2 percig főzzük. Ha a liszt már barnás árnyalatú, vegyük le a tűzhelyről a fazekat, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és mehet is vissza a tűzre. Egy botmixer segítségével turmixoljuk simára, majd adjuk hozzá a levesalapot, és a fűszereket is.
Kevergessük közepes lángon, főzzük, amíg sűrű nem lesz, majd a végén adjuk hozzá a tejet.
Tálaláskor reszelt sajttal is meghinthetjük!
Hozzávalók:
1 vekni kovászos kenyér
350 ml tejföl
1/2 kockázott lilahagyma
3 szelet, apróra vágott bacon
2-3 evőkanál vaj
100 gramm zsíros, reszelt sajt
bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát és a hagymát, majd tegyük félre. Egy tálban keverjük össze a tejföllel és a borssal. Vágjuk ketté a kenyeret, szedjük ki a belsejét, majd kanalazzuk bele a tejfölös keveréket. Fedjük be reszelt sajttal. A maradék kenyeret kenjük meg vajjal, tegyük az egészet egy tepsibe. Süssük 15 percig, míg ropogós nem lesz a kenyér, és barna nem lesz a sajt.
Jó étvágyat!
Forrás: www.hazipatika.com
1 vekni kovászos kenyér
350 ml tejföl
1/2 kockázott lilahagyma
3 szelet, apróra vágott bacon
2-3 evőkanál vaj
100 gramm zsíros, reszelt sajt
bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát és a hagymát, majd tegyük félre. Egy tálban keverjük össze a tejföllel és a borssal. Vágjuk ketté a kenyeret, szedjük ki a belsejét, majd kanalazzuk bele a tejfölös keveréket. Fedjük be reszelt sajttal. A maradék kenyeret kenjük meg vajjal, tegyük az egészet egy tepsibe. Süssük 15 percig, míg ropogós nem lesz a kenyér, és barna nem lesz a sajt.
Jó étvágyat!
Forrás: www.hazipatika.com