Fakanalas süti recept





Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott margarin
2 tojás
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

Máz:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál tej


Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük.

Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!

A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz.

.




Elkészítjük a mázat:
 a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!


Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni

Forrás:  http://receptneked.hu