A LEGEGYSZERŰBB, LEGOMLÓSABB BURGONYÁS POGÁCSA!




Könnyed finomság, képtelenség elrontani, nagyon ízletes!

Hozzávalók
20 dkg áttört, főtt burgonya,
20 dkg vaj,
20 dkg liszt,
1,5 dkg só,
2 dkg élesztő,
1 db tojás.

 

 

Elkészítés
Az összes hozzávalót sima tésztává gyúrjuk és hidegre tesszük. A tésztát egy órányi pihentetés után kétszer-háromszor összehajtogatjuk. Lisztezett deszkán két centi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk a tetejét és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük és előmelegített forró sütőben szép pirosra megsütjük. Ebből a mennyiségből kb. 30 darab burgonyás pogácsa készül el.




Jó étvágyat!

Forrás:  www.bidista.com/burgonyas-pogacsa